Museum van de marionettenkunst

 
 
>>> Hier vindt u het programma van het museum voor 2020 (ndls)
In een voormalig neoklassiek herenhuis in het hartje van de stad Doornik laat het Museum van de marionettenkunst u graag kennismaken met haar wonderlijke collectie die uit meer dan 2500 stuks bestaat !
 

Als erfgoedcentrum voor het Centre de la Marionnette, bezit het Musée des Arts de la Marionnette, dat sinds 2008 ook erkend is, een wonderlijke collectie met meer dan 2500 stuks rond figurentheater. Het museum wil voornamelijk de diversiteit en de rijkdom aan vormen, onderwerpen, technieken en origines bij dit unieke culturele erfgoed in de kijker plaatsen, en dit zowel op regionaal, als nationaal en internationaal vlak.

Op basis van haar collectie biedt het museum van de marionettenkunst bezoekers de kans om een reis rond de wereld te maken : Belgïe, Frankrijk, Italië, Turkije, China, India, Togo, Mali of Japan passeren de revue.

Verder stelt het pedagogische begeleidingsteam van het museum ook een brede waaier voor van rondleidingen en activiteiten voor iedereen.

Alleen, met uw gezin of in groep? Expert, amateurgezelschap of gewoon nieuwsgierig naar deze atypische kunstvorm? Kom naar het Marionettenkunst Museum en ontdek de wonderlijke wereld van het figurentheater.

 

Kies je bezoek

 

>>> Informaties (adres, openingtijden, tarieven...)

 

 

Article 27  Marmailles&Co   Attraction touristique

Réalisation SIP