Amamer

Daddy Cie (B)

 
 

Een droomachtige voorstelling van een kind op zoek naar haar moeder, haar afwezige moeder. Aanwezig maar niet daar, daar maar elders. Een moeder die het te druk heeft, een moeder die schommelt, een uitgeputte moeder, een rusteloze zee, een zee zonder geheugen, een zee die verdampt is... Hoe kan een kleine golf het tij leren kennen, aanleggen in de haven en leren de open zee op te gaan... Dit kind, deze kleine golf, haar moeder noemt haar Trésor. Aan de voet van haar tekeningen draait en licht Trésor haar dagelijks leven op, rent met de meeuwen, geeft helende kussen, kleurt en knuffelt, karate-chipt de zwarte wolken. Op zoek naar de abyssale afwezigheid van haar moeder valt het kind in een inwijdingsoceaan waar de ontmoetingen van de zeebodem haar licht en versterkt weer naar de oppervlakte zullen brengen.

 

De DADDY Compagnie is een Brussels gezelschap voor jong publiek, opgericht door Laurane Pardoen. The Daddy Compagnie houdt van hedendaagse teksten en actuele gebeurtenissen voor een fysiek, dynamisch en poëtisch theater. Van het ene verhaal naar het andere, de Daddy Cie zoekt naar de juiste taal om zijn fabel te vertellen.

 

Schrijven en regie: Laurane Pardoen / Acteurs: Sarah Demarthe, Vera Rozanova, Justine Verschuere-Buch / Assistent: Anaïs Grandamy / Decorontwerp: Ditte Van Brempt / Poppenontwerp: Lucas Prieux / Geluidsontwerp: Guillaume Vesin / Lichtontwerp: Dimitri Joukovsky / Kostuumontwerp: Bleuenn Brosolo Met de hulp van de Fédération Wallonie-Bruxelles, Service Général de la Création Artistique - Direction du Théâtre /Productie: Théâtre Royal de Namur & Daddy compagnie / Coproductie: Maison Des Arts De Creteil (Fr), Pierre De Lune Centre scénique Jeunes Publics de Bruxelles / Ondersteund door Théâtre La Montagne Magique, Théâtre des Doms, Centre de la Marionnette FWB, Théâtre Mercelis, Maison de la Culture de St Gilles, C. C Wolubilis, C.C Braine l'Alleud, Le 4 du Théâtre Les Tanneurs.

 

Réalisation SIP