Feu follet

Compagnie La Patte Folle (F)

 

In residentie van 03/04 > 07/04/2023

 
 

Tussen lichaam en geest (manipulators en marionet) is de spanning voelbaar.
De creatie FEU FOLLET vertelt het verhaal van een menselijk skelet dat op iedereen lijkt, en van drie will-o'-the-wispen die eromheen draaien. 
De vier vormen één geheel, dat van Enclume, die daar nu, alleen, tegenover de wereld staat.
De ontmoeting tussen een lichaam, waarvan het zware en koude mechaniek moeilijk te bewegen is, en de drie vlammen van zijn geest, die hem geleidelijk zullen benaderen, hem opwarmen en temmen. Samen zullen zij een evenwicht zoeken, een ritme vinden en begrijpen welke invloed zij op elkaar hebben. 

 

Cie La Patte Folle is geen poppengezelschap, geen theatergezelschap en geen muziekgroep. Het is een groep mensen met meerdere praktijken en een verlangen om te experimenteren in de openbare ruimte.
De voorstellingen, waarvan er momenteel twee zijn, hebben beweging gemeen: ze brengen voorwerpen en materialen tot leven en vertellen verhalen.

 

Creatie en manipulatie: Camille Bertuol, Anne Marquis en Valentin Marnay / Muzikale creatie: Pierre Boschat / Lichtcreatie: Florent Jadaud / Choreograaf: Julie Dossavi
Met de steun van de Drac Nouvelle Aquitaine, Scène nationale d'Aubusson, Poitiers Jeune, Bastid'art, théâtre de l'Escabeau, théâtre de la Grange aux Loups...

 

cielapattefolle.wixsite.com

Réalisation SIP