Habitants du seuil

La compagnie des portées disparues (France-Belgique)

In residentie van 03 juli tot 07 juli 2023

 
 

Voor een publiek van mannequins, her en der opgesteld tussen lege stoelen, stralen twee leeftijdsloze acteurs, bleek, met getekende trekken, terwijl ze de ovaties van een volle zaal in ontvangst nemen. Terugbellen en boeketten zijn aan de orde van de dag. In een tumult van applaus trekken ze zich terug in "hun backstage ruimte". Geleidelijk aan wordt alles een gedempt en afstandelijk gerucht. Als ze terugkeren op het podium, geconfronteerd met leegte en stilte, lopen ze vermoeid en terneergeslagen naar voren, rapen de inerte etalagepoppen op en bergen ze op in een doos... tot de volgende keer.

 

Na hun opleiding aan de École Supérieure d'Acteurs du Conservatoire de Liège breiden Mathilde Marsan en Nicolas Arancibia hun artistieke samenwerking uit door de oprichting van La compagnie des portées disparues. Ze zijn ook opgeleid in andere artistieke disciplines (dans, muziek, film, enz.) en streven naar een "totale" dimensie van het werk door een concrete dialoog tot stand te brengen tussen fysieke impulsen, tekstueel materiaal, plastische en geluidsexperimenten om betekenis vrij te maken die verder gaat dan woorden en het zichtbare.

 

Regie, choreografie en acteren Nicolas Arancibia en Mathilde Marsan / Conceptie en schrijven Nicolas Arancibia en Mathilde Marsan / Plastisch werk, scenografie en poppen maken: contact in uitvoering. Geluids- en lichtontwerp: contact in uitvoering.

 

Support Théâtre et Publics, Projection Room, Le Lac, Le Rio Liège, 100ECS Paris.

Réalisation SIP