Fables Anthropophagiques pour les jours actuels

Pigmalião Escultura que Mexe (Brésil)

In residentie van 17 tot 21/04/2023

 
 

Fables anthropophagiques pour les jours actuels biedt een reflectie op de huidige westerse sociaal-politieke situatie. Op basis van een mix van fabels van Aesop en werken van Márcia Tiburi wil het gezelschap het publiek provoceren, dat de catharsiserende kracht van marionetten doorgaans onderschat. De poppen worden kritische spiegels, verhuld door de naïviteit die hun ten onrechte wordt toegeschreven. 
De Anthropophagic Fables zijn bedoeld voor een volwassen publiek, en hebben tot doel hen bewust te maken van de subtiliteiten van de macht die hen onderwerpt.

 

Pigmalião Escultura que Mexe is een collectief van Braziliaanse kunstenaars die in het poppentheater de beste manier vonden om werk te ontwikkelen op het raakvlak tussen podiumkunsten en beeldende kunsten. Opgericht in 2007, heeft de groep altijd voorstellingen bedacht met een conceptuele en filosofische dimensie. De touwtjespop, de relatie tussen de acteur en de pop en Visueel Theater zijn de belangrijkste thema's die zij behandelen. In de voortdurende opbouw van zijn identiteit zoekt Pigmalião een plaats in het poppentheater binnen de hedendaagse artistieke productie.

 

Regisseur: Eduardo Felix / Dramaturgie: Marina Viana, vrij geïnspireerd door het werk van Aesop en Márcia Tiburi / Directeur fotografie: Daniel Ferreira e Guilherme Gnomo / Met : Igor Godinho, Liz Schrickte en Eduardo Felix / Poppenbouw: Mauro de Carvalho en Eduardo Felix / Lichtontwerp: Marina Arthuzzi / Decorontwerp: Eduardo Felix en Raphael Vianna / Decorbouw: Antônio Martins / Rekwisieten: Liz Schrickte / Geluids- en beeldbewerking: Eduardo Felix

 

Voorstelling in coproductie met het Festival Mondial de Marionnettes de Charleville-Mézières en de samenwerking met Le Jardin Parallèle en het Festival Orbis Pictus in Reims.

 

https://www.pigmaliao.com/

Réalisation SIP